CARES
CARES

Vil du at barnet ditt skal sitte like godt sikret i flyet, som i bilen? Da kan du enten ta med deg bilstolen ombord i flyet, eller du kan bruke en egen barnesikring som er laget nettopp for dette formålet.

CARES er en barnesikring til fly som er godkjent av flyselskaper og myndigheter i både Norge, Europa og USA. FAA (Federal Aviation Administration) har satt fokus på sikring av barn i fly, og anbefaler at barn under 20 kg sitter i bilstol godkjent for fly eller en godkjent CRD (Child Restraint Device), slik som CARES. Den er designet for barn over 1 år, mellom 10-20 kilo, og opp til 100cm. CARES oppfyller luftfartens strenge sertifiseringskrav for bruk under avgang og landing. Den er også ansett av EASA (Europas luftfartsmyndighet) som en egnet barnesikring til bruk i fly. Veldig mange er ikke klar over at bilstolen de har faktisk også kan brukes ombord i fly. Luftfartstilsynet i Norge har publisert informasjon om dette her.

 

Barn under 2 år trenger ikke eget sete. Dette er det selvfølgelig mange som setter pris på, da det kutter reisekostnadene. I Europa får barn under 2 år, som sitter på fanget, utlevert såkalte "loop-belts". Bruken av disse er mye omdiskutert i flybransjen, da noen mener de kan utøve mer skade de kan beskytte ved et eventuell hendelse eller ulykke. Visste du for eksempel at disse ikke er tillatt i USA? Man kan hos de fleste flyselskaper imidlertid kjøpe eget sete til spedbarn, noe som er det sikreste og mest komfortable. Barn under 2 år som har eget sete, må sitte i en godkjent bilstol eller et godkjent CRD, slik som CARES. Alternativt må det sitte på fanget til en voksen. Barn over 2 år skal sitte i eget sete, og også her gjelder anbefalingen om godkjent bilstol eller CRD / CARES, i hvertfall til barnet veier over 20 kilo.

CARES - KidsFlySafe - Sikring av barn i fly

NB: Ikke alle flyvertinner/verter er opplært i bruken av CARES, selv om beltet er anbefalt ombord. Ved bruk av egen barnesikring ombord er foreldre/voksen selv ansvarlig for at barnet er sikret i flystolen, samt informere kabinpersonalet om bruk, og hvordan sikringen fungerer. Dette gjelder alle typer barnesikring, som ikke er en del av utstyret ombord. Vi anbefaler deg derfor å lese disse enkle anvisningene før reisen. (En forenklet versjon av denne kommer også på mail ved bestilling.)

 

Noen fordeler med CARES:

 

  • Fullverdig erstatning for bilstol ombord i fly.
  • Kommer i en liten pose, veier 500 gram, og får lett plass i vesken.
  • Meget enkel å bruke. Anvisning følger med.
  • Barnet sitter godt spent fast, og vil derfor sitte mer i ro, på lik linje med en bilstol med fempunkssele.
  • Behagelig for småbarnsforeldre :-)
  • Sikkerhet og beskyttelse ved en eventuell ulykke.

 

 

 

 

 

 

I videoen under, kan man se en sammenlikning på bruk av CARES vs vanlig flybelte ved en eventuell ulykke.

 

 

 

 

Slik installerer man CARES

 

 

BarnOmbord AS

Org.nr: 919 726 725 MVA

Tlf: +47 913 16 597

Email: info@barnombord.no

 

© Alt innhold på denne siden er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett