CARES
CARES

Vil du at barnet ditt skal sitte like godt sikret i flyet, som i bilen? Da kan du enten ta med deg bilstolen ombord i flyet, eller du kan bruke en egen barnesikring som er laget nettopp for dette formålet.

 

CARES er en barnesikring til fly som er godkjent av flyselskaper og myndigheter i både Norge, Europa og USA. FAA (Federal Aviation Administration) har satt fokus på sikring av barn i fly, og anbefaler at barn under 20 kg sitter i bilstol godkjent for fly eller en godkjent CRD (Child Restraint Device), slik som CARES. Den er designet for barn over 1 år, mellom 10-20 kilo, og opp til 100cm. CARES oppfyller luftfartens strenge sertifiseringskrav for bruk under avgang og landing. Den er også ansett av EASA (Europas luftfartsmyndighet) som en egnet barnesikring til bruk i fly. Veldig mange er ikke klar over at bilstolen de har faktisk også kan brukes ombord i fly. Luftfartstilsynet i Norge har publisert informasjon om dette her.


Barn under 2 år trenger ikke eget sete. Dette er det selvfølgelig mange som setter pris på, da det kutter reisekostnadene. I Europa får barn under 2 år, som sitter på fanget, utlevert såkalte "loop-belts". Bruken av disse er mye omdiskutert i flybransjen, da noen mener de kan utøve mer skade de kan beskytte ved et eventuell hendelse eller ulykke. Visste du for eksempel at disse ikke er tillatt i USA? Man kan hos de fleste flyselskaper imidlertid kjøpe eget sete til spedbarn, noe som er det sikreste og mest komfortable. Barn under 2 år som har eget sete, må sitte i en godkjent bilstol eller et godkjent CRD, slik som CARES. Alternativt må det sitte på fanget til en voksen. Barn over 2 år skal sitte i eget sete, og også her gjelder anbefalingen om godkjent bilstol eller CRD / CARES, i hvertfall til barnet veier over 20 kilo.

CARES - KidsFlySafe - Sikring av barn i fly

 

NB: Ikke alle flyvertinner/verter er opplært i bruken av CARES, selv om beltet er anbefalt ombord. Ved bruk av egen barnesikring ombord er foreldre/voksen selv ansvarlig for at barnet er sikret i flystolen, samt informere kabinpersonalet om bruk, og hvordan sikringen fungerer. Dette gjelder alle typer barnesikring, som ikke er en del av utstyret ombord. Vi anbefaler deg derfor å lese disse enkle anvisningene før reisen. (En forenklet versjon av denne kommer også på mail ved bestilling.)


Noen fordeler med CARES:


  • Fullverdig erstatning for bilstol ombord i fly.
  • Kommer i en liten pose, veier 500 gram, og får lett plass i vesken.
  • Meget enkel å bruke. Anvisning følger med.
  • Barnet sitter godt spent fast, og vil derfor sitte mer i ro, på lik linje med en bilstol med fempunkssele.
  • Behagelig for småbarnsforeldre :-)
  • Sikkerhet og beskyttelse ved en eventuell ulykke.I videoen under, kan man se en sammenlikning på bruk av CARES vs vanlig flybelte ved en eventuell ulykke.

Slik installerer man CARESBarnOmbord AS

Org.nr: 919 726 725 MVA

Tlf: +47 913 16 597

Email: info@barnombord.no


© Alt innhold på denne siden er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett