Fly med funksjonsnedsettelse

Publisert 03.03.2014

Oppdatert

 

FLY MED BARN MED FUNKSJONSNEDSETTELSE

 

Det å fly med barn med funksjonsnedsettelse kan for mange virke skremmende. Fortåelig nok, men med litt planlegging og forberedelser er det fullt mulig at dette kan bli en hyggelig opplevelse for både liten og stor. De fleste flyselskap har stolthet i å hjelpe mennesker med handikap/funksjonshemning slik at de skal få en god opplevelse av det å fly.

 

Planlegging er som nevnt veldig viktig. Ta gjerne kontakt med en lege for å høre om råd for reisen. Sørg for å ha med eventuelle medisiner og utstyr for reisen. Det kan også være lurt å ta kontakt med flyselskapet eller reiseselskapet dere skal reise med, for å høre om det er noen spesielle restriksjoner eller liknende man burde være klar over.

 

I BarnOmbord har vi lenge tilbudt smarte produkter for de som skal ut å fly med små barn. Da faller det seg naturlig å også kunne tilby smarte produkter for de som har barn med funskjonsnedsettelse.

 

I første omgang er det snakk om Crelling Harness. Dette er et belte som gir god støtte til barnet ombord i flyet. Crelling brukes sammen med flybeltet, og her godkjent av de aller fleste flyselskap, samt luftfartsmyndighetene. Crelling har vi på lager i dag.

 

Inntil videre vil vi låne bort Crelling Harness gratis til de som har behov for dette. Vi har også vårt eget flysete hos oss på Jessheim, hvor man kan få lov til å prøve selv hvordan Crelling fungerer. Ta kontakt med oss for å avtale en demonstrasjon, samt for å sjekke om vi har ledig når dere skal ut og reise.

 

Vi er også forhandler av et helt nytt produkt som heter MERU Travelchair, som er innehar alle nødvendige godkjenninger for bruk i flysetet. MERU Travelchair er utviklet av i samarbeid med EASA (European Aviation Safety Agency), og er godkjent av Luftfartstilsynet i Norge. De har publisert et eget rundskriv om dette. Inntil videre tilbyr vi dette flotte produkt for salg, men håper på å kunne tilby dette for utleie på sikt. Pris på forespørsel.

 

Les mer om MERU Travelchair her.

 

Les mye nyttig info om det å reise med barn med funksjonsnedsettelse her. (På engelsk)

 

 

MERU Travelchair
MERU ombord i flysete

BarnOmbord AS

Org.nr: 919 726 725 MVA

Tlf: +47 913 16 597

Email: info@barnombord.no

 

© Alt innhold på denne siden er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett