Barn og søvn i fly

Publisert 04.08.2015

Oppdatert 04.08.2015


Skal du ut å fly med små barn som fortsatt sover på dagen? Eller har du et litt større barn, og skal fly på kvelds/nattestid? Da kommer ofte spørmålet opp, om hvilke muligheter det er for at barnet skal få sin etterlengtede søvn. Overtrøtte barn inne i en flykabin stappfull av mennesker, kan være en liten prøvelse for alle og enhver.


Så hvilke produkter finnes på markedet idag for denne problemstillingen? I denne artikkelen skal vi ta for oss de forskjellige alternativene.


FlyeBaby:

FlyeBaby


FlyeBaby er en patentbeskyttet barneseng for fly, som er designet på prinsippene til en hengekøye. Det er en komfortabel og trygg seng under flyreisen, og tillater ansikt-til-ansikt kontakt med foreldre. Samtidig gir den deg muligheten til å ha begge hendene fri, noe som kan være befriende på en lengre flyreise. FlyeBaby kan også konvertere de fleste stoler til en barnestol, noe som er meget praktisk på flyplasser, restauranter, hoteller osv..


FlyeBaby veier kun 400gram og kommer i en hendig liten pose som enkelt får plass i stellebagen eller vesken. Den er designet i USA av en mor og en bestefar med sikkerhet og komfort som fokus. FlyeBaby er ikke ment for bruk under avgang og landing, men kan trygt brukes på cruise.


Alder-spekter for bruk: Fra 0 - 18 mnd (avhenger av størrelse på barnet, flyseter og seteavstand).


Vår vurdering:


FlyeBaby er definitivt en av våre favoritter. Vi brukte den selv på vår minstemann ved flere anledninger. Siste turen var han 20 mnd, ombord i Norwegian. Selv om han da var i største laget, gikk dette meget fint, da han er litt liten av vekst. Bare det å ha armene fri var en stor befrielse på denne 4 timers flyturen, og vi ville ikke vært foruten FlyeBaby.Skycot:


SkyCot

På noen større flytyper finnes det av og til såkalte «skycots». Dette er barnekrybber som henger på veggen foran flysetet. Dette er et flott initiativ fra flyprodusentene, men dessverre er det ofte få slike tilgjengelig per fly. På flytypen B737 som oftest brukes inn og ut fra norske flyplasser er disse ikke tilgjengelig, men de kan av og til finnes på noen av de større flytypene som også opererer her.


Alder-spekter for bruk: Dette varierer fra flytype og flyselskap. Normalt sett for de aller minste fra 0 - ca 12 mnd, og med en maksvekt på 9-10 kg.


Vår vurdering:


Dersom man skal fly på en flytype, og med et flyselskap som tilbyr skycot, er dette absolutt å anbefale. Det er imidlertid viktig å være tidlig ute med å reservere disse, da det er få av disse ombord. Husk også å sjekke nøye opp i hvilken vekt og lengdebegrensning som gjelder på de aktuelle krybbene før dere reserverer.BedBox®BedBox
BedBox

BedBox er den ultimate reisegadget for barn fra 0 år og helt opp til 6-7 års alder. Den er barnets håndbagasje, sparkekoffert og barneseng i flyet, i én og samme boks.


Det som er så fint med BedBox, er at man har det man trenger til barnet på flyreisen, i én og samme boks. Inne i kofferten er det en medfølgende madrass som brukes til sengefunksjonen. Denne madrassen kan også brukes som stellemadrass på eksempelvis stellebordet på flytoalettet. Det kan komme godt med. Madrassen er selvfølgelig vaskbar i maskin.I tillegg til madrassen er det også plass til barnets reiseartikler oppe i kofferten. Om man ønsker at barnet skal reise med den ypperste komfort, er det plass til pledd etc.


BedBox er designet for å passe innenfor standard håndbagasjemål, og passer under flysetet. Når man har kommet opp i lufta, og lyset for setebeltet er slått av, kan man enkelt slå opp sengefunksjonen ved hjelp av det unike patentsøkte lokket. Sengen slåes opp i setet nærmest vinduet. På den måten blokkerer man ikke de andre setene. Sengefunksonen til BedBox er beregnet på barn som har et eget sete. Om man reiser med barn under 2 år som ikke har eget sete, anbefaler vi å spørre pent ved innsjekk eller gate om det finnes noen ledige seter ombord i flyet. Vår erfaring er at småbarnsforeldre blir prioritert på disse ledige setene.


Alder-spekter for bruk: 0 - 7 år. Som barneseng kan BedBox brukes av barn helt opp til 4 års alder, avhengig av seteavstand mellom flyradene. Bildet under er av en 4 åring ombord i Norwegian. Bena er ikke strakt ut, men han sov likevel stort sett uavbrutt på denne 7 timers nattflygningen.


PS: Sparkekoffert-funksjonen til BedBox er noe de litt større barna kommer til å elske! Det kan komme godt med på flyplasser hvor det gjerne er litt avstander. Om barnet blir slitent, kan man enkelt dra det etter seg med den medfølgende stroppen. Og hjulene foran, de er selvfølgelig svingbare. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene!


Vår vurdering:


Dersom man er på utkikk etter den ultimate reisegadgeten, trenger man ikke lete lenger. BedBox har et såpass langt alder-spekter for bruk og flere funksjoner, at dette er en sikker vinner. Her har man en solid sparkekoffert i håndbagasje-størrelse av premium kvalitet. Den patenterte sengefunksjonen er unik for seg selv, og selv om den er primært designet for bruk i fly, kan den vel så gjerne brukes på togturen. Når barnet er såpass stort at det ikke lenger trenger sengefunksjonen, kan man ta ut madrassen for å få enda mer plass til andre gjenstander.


SkyBaby:


SkyBaby

SkyBaby er en reisemadrass som kan pakkes sammen i håndbagasjen. Den har «vinger» som kan brettes rundt barnet, og som ifølge produsenten skal gi en komfortabel og sikker reise for både liten og stor.


Madrassen rulles sammen og oppbevares i et hylster. Denne har en krok som gjør at den kan hektes på stelleveske eller annen bagasje. Madrassen veier 300g og har lengde på 56cm,


Alder-spekter for bruk: For de aller minste, 0 - 9 mnd.


Vår vurdering:


Vi i BarnOmbord vurderte en periode å ta inn dette produktet i vårt sortiment, men la det fort på is, da vi ikke helt ser de store fordelene med å bruke den. Et mykt pledd pakket rundt barnet vil i utgangspunktet gjøre samme nytten, etter vår oppfatning. Ved å bruke SkyBaby vil man fortsatt ikke ha armene fri, og man allikevel har barnet liggende over seg under hele flyreisen. Men ja, noe nytte skal vi nok si at den har.

BarnOmbord AS

Org.nr: 919 726 725 MVA

Tlf: +47 913 16 597

Email: info@barnombord.no


© Alt innhold på denne siden er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett