CARES sikkerhetssele

CARES - Barnesikring for bruk i fly 
For barn over 1 år / 10-20kg

CARES er sikkerhetssele som fester barnet med fem punkter, fremfor to som finnes i flyseter. Selen er tilpasset for barn over 1 år, er mellom 10-20 kilo og er opp til 100 cm lange. Selen sikrer barnet til setet, og er også et godt alternativ til barn som blir urolig når de flyr eller barn som trenger ekstra støtte for å sitte oppreist på egenhånd.

Sertifisering og sikkerhet

CARES oppfyller luftfartens strenge sertifiseringskrav for bruk under avgang og landing. Den er også ansett av Europas luftfartsmyndighet som egnet barnesikring til bruk i fly. 

Barn under 2 år trenger ikke eget sete. Dette er det selvfølgelig mange som setter pris på, da det kutter reisekostnadene. I Europa får barn under 2 år, som sitter på fanget, utlevert såkalte "loop-belts". Bruken av disse er mye omdiskutert i flybransjen, da noen mener de kan utøve mer skade de kan beskytte ved et eventuell hendelse eller ulykke. Visste du for eksempel at disse ikke er tillatt i USA? Man kan hos de fleste flyselskaper imidlertid kjøpe eget sete til spedbarn, noe som er det sikreste og mest komfortable. Barn under 2 år som har eget sete, må sitte i en godkjent bilstol eller et godkjent CRD, slik som CARES. Alternativt må det sitte på fanget til en voksen. Barn over 2 år skal sitte i eget sete, og også her gjelder anbefalingen om godkjent bilstol eller CRD / CARES.

  • Sikkerhet og beskyttelse ved en eventuell ulykke
  • Fullverdig erstatning for bilstol ombord i fly
  • Kommer i en liten pose, veier 500 gram, og får lett plass i vesken
  • Meget enkel å bruke. Bruksanvisning følger med på PDF
  • Barnet sitter godt spent fast, og vil derfor sitte mer i ro, på lik linje med en bilstol med fempunktssele
  • Behagelig for småbarnsforeldre


Ikke alle flyvertinner/verter er kjent med bruken av CARES. Ved bruk av egen barnesikring ombord er foreldre/voksen selv ansvarlig for at barnet er sikret i flystolen, samt informere kabinpersonalet om bruk, og hvordan sikringen fungerer. Dette gjelder alle typer barnesikring, som ikke er en del av utstyret ombord. Vi anbefaler deg derfor å lese disse enkle anvisningene før reisen. (En forenklet versjon av denne kommer også på mail ved bestilling.) Vi oppfordrer til å fremvise innsiden av beltet til flyvertinnen/verten hvis de er usikker på om selen er godkjent for bruk ombord i flyet. Innsiden viser at denne er godkjent av FAA (Federal Aviation Administration)

*FAA = Federal Aviation Administration
**CRD = Child Restraint Device

OBS: Thomas Cook godtar pt 2020 ikke bruk av CARES på sine fly. De vurdere å fjerne dette forbudet i nær fremtid.